42,00 Kč
Skladem
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Kalinji je nazývána také jako černucha, nigela, semena černé cibule, černý kmín, Po mnoha století se používá jako součást tradiční lidové medicíny díky širokému spektru blahodárných účinků, Působí proti virům, bakteriím, plísním, zlepšuje trávení a navíc je příjemným aromatickým kořením, Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem,
Kalinji je nazývána také jako černucha, nigela, semena černé cibule, Po mnoha století se používá jako součást tradiční lidové medicíny díky širokému spektru blahodárných účinků, Působí proti plynatosti, virům, bakteriím, plísním, zlepšuje trávení a navíc je příjemným aromatickým kořením, Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem,
Kalinji obsahuje řadu důležitých látek, Výrazný je obsah vitamínů A, řady B1, B2, B3, B6, kyselina listová, D, E a F, minerálů a stopových prvků Ca, Mg, Fe, Zn, P, Cu, K, mastných nenasycených kyselin OMEGA 3 a 6,
Složení: semena černé cibule, kalinji
Použití: Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě, Používá se jako jemnější náhražka pepře k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin, apod, Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Masal, Přidává se však i do sladkého pečiva, Je to koření pro toho, kdo rád experimentuje, Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem,